loading...
شیــمـی سـلــامـــی/ شیمی دبیرستان
آخرین ارسال های انجمن
سلامی (مدیر سایت) بازدید : 947 سه شنبه 04 تیر 1392 نظرات (0)

به نام خدا

با توجه به تغییرات امسال کتاب شیمی۲ به ویِژه فصل۵ ؛جزوه ا ی شامل سوالات هدفداربرای آموزش و

درک بهتر این فصل به دبیران بزرگوار ودانش آموزان علاقه مند تقدیم می شود. این جزوه توسط آقای طاهر نژاد

تهیه شده است.

دانلود جزوه شیمی2 فصل 5

منبع : شیمی یزد

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 494 پنجشنبه 30 خرداد 1392 نظرات (0)

رآکتور شیمیایی یا واکنشگاه شیمیایی وسیله‌ای است که در آن یک واکنش شیمیایی انجام می‌شود

و طی آن مواد اولیه خام به محصولات تبدیل می‌شوند. طراحی و بهره‌برداری از رآکتورهای شیمیایی

از جمله مهمترین وظایف متخصصین صنایع شیمیایی ...

Final half coil vessel.JPG

 

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 1314 پنجشنبه 30 خرداد 1392 نظرات (0)

 

واکنش پذیری فلزهای قلیایی

فلزات قلیایی به عناصر گروه اول جدول تناوبی گفته می‌شود که شامل فلزهای لیتیم، سدیم، پتاسیم، روبیدیم، سزیم و فرانسیم می‌باشد. هیدروژن گرچه در گروه اول قرار می‌گیرد ولی دارای خصوصیات متفاوتی نسبت به دیگر اعضای این گروه می‌باشد، لذا آن را در دسته فلزات قلیایی قرار نمی‌دهند.

 

خواص

این عناصر ها بشدت با آب و هوا واکنش نشان می‌دهند و به همین علت آنهارا در نفت یا پارافین نگهداری می‌کنند.این عناصر بترتیب تمایل واکنش پذیری -کمبود الکترون در لایه آخر-واکنش پذیری بیشتری را دارا هستند وبه همین ترتیب نرم تر می‌شوند، و به همین ترتیب واکنش پذیریشان هم بیشتر می شوند.

نگاه کلی

عناصر گروه اول جدول تناوبی که به فلزات قلیایی معروفند، در لایه ظرفیت الکترونی دارای آرایش هستند که n، شماره دوره آنها است. آخرین عنصر به نام فرانسیم، رادیواکتیو است که در اینجا مورد بحث قرار نمی‌گیرد. این عناصر، فلزات نقره‌فام رنگی هستند. آنها بسیار نرم بوده و به آسانی با چاقو بریده می‌شوند. سطح درخشان آنها در معرض هوا به علت اکسیداسیون کدر می‌شود.

این عناصر بشدت واکنش پذیر هستند. واکنش پذیری آنها از بالا به پایین گروه یعنی از Li به Cs افزایش می‌یابد و از این لحاظ شبیه عناصر سایر گروهها هستند.این فلزها آن چنان نرم هستند که با چاقو بریده می‌شوند و دارای سطح براقی هستند.

منابع فلزات قلیایی

این فلزات بدلیل واکنش‌پذیری زیاد بطور آزاد در طبیعت یافت نمی‌شوند و معمولاً بصورت ترکیب با سایر عناصر هستند. منبع اصلی سدیم، هالیت یا NaCl است که بصورت محلول در آب دریا یا بصورت رسوب در بستر دریا یافت می‌شود. پتاسیم بصورت فراوان در اکثر معادن بصورت کانی سیلویت (KCl) یافت می‌شود و همچنین از آب دریا هم استخراج می‌گردد.

فلزات قلیایی بسیار واکنش‌پذیر هستند و آنها را نمی‌توان با جانشین کردن سایر فلزات بصورت آزاد تهیه کرد. فلزات قلیایی بصورت فلز آزاد را می‌توان از الکترولیز نمکهای مذاب آنها تهیه کرد.

خواص فیزیکی

فلزات قلیایی از چند جهت با بقیه فلزات تفاوت دارند. آنها نرم بوده و دارای نقطه ذوب و نقطه جوش پایین هستند. چگالی پایینی دارند، بطوریکه چگالی K و Na و Li از چگالی آب پایین‌تر است. آنتالپی استاندارد ذوب و تبخیر کمتری دارند. به علت داشتن فقط یک الکترون در لایه ظرفیت معمولاً پیوندهای فلزی ضعیفی ایجاد می‌کنند. این فلزات وقتی در معرض شعله قرار می‌گیرند، رنگ آن را تغییر می‌دهند. وقتی عنصری در مقابل شعله قرار می‌گیرد، حرارت شعله انرژی کافی برای برانگیختن الکترون لایه ظرفیت را به لایه‌های بالاتر فراهم می‌کند.

الکترون در بازگشت به حالت پایه انرژی منتشر می‌کند و این انرژی دارای طول موج منطقه مرئی است که باعث می‌شود رنگ ایجاد شده در شعله دیده شود. شعاع یونی در فلزات قلیایی خاکی در مقایسه با شعاع اتمی آنها خیلی کوچک‌تر است. چون اتم یک الکترون در لایه S خود دارد که عدد کوانتومی آن با عدد کوانتومی لایه داخلی متفاوت است. بنابراین این لایه نسبتاً دور از هسته‌است.

وقتی اتم این الکترون را از دست داده و به یون تبدیل می‌شود، الکترونهای باقیمانده در تراز نزدیک نسبت به هسته قرار دارند. بعلاوه افزایش بار مؤثر هسته آنها را بیشتر به‌طرف هسته جذب می‌کند. بنابراین اندازه یون کاهش می‌یابد.

خواص شیمیایی

فلزات قلیایی عامل کاهنده قوی هستند. پتانسیل الکترود منفی آنها نشانگر میل شدید آنها برای از دست دادن الکترون در تبدیل به کاتیون در محلول است. آنها می‌توانند اکسیژن، کلر، آمونیاک و هیدروژن را احیا کنند. در اثر واکنش با اکسیژن هوا اکسید شده و تیره می‌شوند. بنابراین در زیر نفت نگهداری می‌شوند. بعلت واکنش با آب و تولید هیدروژن و هیدروکسید قلیایی نمی‌توان آنها را زیر آب نگهداری کرد.

عدد اتمی

عنصر

تعداد الکترون/پوسته

آرایش الکترونی[note ۱]

3

لیتیم

2, 1

[He] 2s1

11

سدیم

2, 8, 1

[Ne] 3s1

19

پتاسیم

2, 8, 8, 1

[Ar] 4s1

37

روبیدیم

2, 8, 18, 8, 1

[Kr] 5s1

55

سزیم

2, 8, 18, 18, 8, 1

[Xe] 6s1

87

فرانسیم

2, 8, 18, 32, 18, 8, 1

[Rn] 7s1

119

آن ان نیوم

2, 8, 18, 32, 32, 18, 8, 1 (predicted)[۱]:1722

[Uuo] 8s1 (predicted)[۱]:1722

واکنش با آب

از بالا به پایین، به شدت واکنش با آب افزوده می‌شود. لیتیم به آرامی با آب واکنش داده و حبابهای هیدروژن آزاد می‌کند. سدیم بشدت و همراه با مشتعل شدن با آب واکنش نشان داده و با شعله نارنجی می‌سوزد. پتاسیم در اثر برخورد با آب به شدت مشتعل شده و با شعله بنفش می‌سوزد. سزیم در آب ته نشین شده و به سرعت تولید هیدروژن می‌کند. آزاد کردن هیدروژن همراه با ایجاد امواج ضربه‌ای شدید است که می‌تواند باعث شکستن محفظه شیشه‌ای شود.

Na در آمونیاک حل شده و ایجاد محلول آبی تیره می‌کند که به‌عنوان عامل کاهنده در واکنشها استفاده می‌شود. در غلظتهای بالا رنگ محلول برنزی شده و جریان الکتریکی را همانند فلز هدایت می‌کند.

چند مورد غیر عادی در شیمی Li دیده می‌شود. کوچک بودن اندازه کاتیون Li در نشان دادن خاصیت کووالانسی در برخی ترکیبات و ایجاد پیوند دیاگونالی با منیزیم از آن جمله‌است.

اکسیدها

فلزات قلیایی در اثر واکنش با اکسیژن هوا ترکیب جامد یونی به فرمول تولید می‌کنند. هر چند که Na غیر از این، ترکیب پروکسید () به‌عنوان فراورده عمده و پتاسیم هم سوپر اکسید () را بطور عمده تولید می‌کند.

هیدروکسیدها

هیدروکسید فلزات قلیایی، جامدات یونی به فرم کریستالی در رنگ سفید و فرمول MOH است. قابل حل در آب هستند و همه بجز LiOH آبدار می‌شوند. محلول آبی آنها باز قوی است. اسیدها را خنثی کرده و نمک تولید می‌کنند.

هالیدها

هالیدهای این فلزات، همه جامد یونی به فرم کریستالی و به رنگ سفید بوده و قابل حل در آب هستند، جز LiF که بعلت داشتن انرژی شبکه بالا که ناشی از جاذبه الکتروستاتیکی بین یون کوچک +Li و -F است.

حالت اکسایش

این فلزات حالت اکسایش ۰ و ۱+ دارند. تمام ترکیبات شناخته شده آنها بر پایه +M است. اولین انرژی یونش آنها پایین است، زیرا الکترون آخرین لایه به خوبی الکترونهای لایه داخلی توسط جاذبه هسته محافظت نمی‌شود، بنابراین آسان تر برداشته می‌شود. انرژی دومین یونش بالا است، زیرا الکترون بعدی از لایه کامل برداشته می‌شود. همچنین به‌وسیله هسته، بخوبی جذب می‌شود.

انرژی یونیزاسیون از بالا به پایین با افزایش عدد اتمی و افزایش تعداد لایه‌ها بعلت دور شدن الکترون ظرفیت از هسته کاهش می‌یابد.


 

 

منبع :

http://en.wikipedia.org/wiki/Alkali_metal

 

 

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 418 دوشنبه 27 خرداد 1392 نظرات (0)

اطلاعیه دفتر گروه شیمی تالیف کتب درس

به اطلاع همكاران گرامي مي رساند كتاب شيمي 3 و آزمايشگاه براي شروع سال تحصيلي 92-93 با تغيير

و اصلاح به چاپ مي رسد.جزئيات تغيير و اصلاحات كتاب در نيمه اول تير ماه به اطلاع خواهد رسيد.


سلامی (مدیر سایت) بازدید : 581 دوشنبه 27 خرداد 1392 نظرات (0)

 سند برنامه درسي ملي ايران در سينما فلسطين در شنبه سي و يكم فروردين با حضور وزير آموزش و پرورش محترم ، معاونين  و......رو نمايي شد.

 
آموزش و پرورش به عنوان اساسي ترين ركن تربيت افراد يك جامعه و پرورش دهنده آينده سازان يك كشور است. .............

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 468 یکشنبه 26 خرداد 1392 نظرات (2)

برگزار کنندگان از کلیه اساتید، دبیران محترم آموزش و پرورش، پژوهشگران،

دست اندرکاران صنایع شیمیایی، دانشجویان، دانش ­آموزان و کلیه علاقمندان

جهت شرکت در این سمینار دعوت به عمل آورده اند.

لینک سایت کنفرانس

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 3528 سه شنبه 03 اردیبهشت 1392 نظرات (1)

 

موضوع :چگونگی بازگردانی پلاستیک

 

نام و نام خانوادگی:امیرحسین رجبعلی پور

 

کلاس:02  سال اول

 

دبیرستان شاهد کمیل

 

 

نام دبیر:اقای سلامی

بازیافت پلاستیک به نظر می رسد که آمریکائی ها عشق همراه با نفرتی نسبت به پلاستیک داشتند . ما پلاستیک مصنوعی را از تولیدات طبیعی و گیاهی پست تر می دانیم برای مثال ما همیشه خواهان چرم واقعی هستیم تا پلاستیک مصنوعی . هنوز..........

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 7763 دوشنبه 02 اردیبهشت 1392 نظرات (0)

 

بسمه تعالِِی

 

 

 

تحقیق دانش آموزی

 

 

 

نام :علی

 

 

 

نام خانوادگی:امام دوست

 

 

کلاس: 04

دبیرستان:ملاصدرا 1 رشت

 

 

 

موضوع:انحلال پذیری گازها در آب

 

 

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 1340 چهارشنبه 23 اسفند 1391 نظرات (0)

امیر حسین رجا

کلاس 04 دبیرستان ملاصدرا

 

مواد و عناصر تشکیل دهنده کره زمین

اطلاعات اولیه

انسان از زمانهای قدیم مشتاق شناسایی ساختمان داخلی کره زمین بوده است و از آنجا که دسترسی مستقیم به قسمتهای درونی امکان پذیر نبوده و حتی با تکنولوژی عصر حاضر نیز این کار مقدور نیست، روشهای غیر مستقیم همواره الهام بخش آدمی در کسب............

 

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 611 سه شنبه 22 اسفند 1391 نظرات (0)

به نام خدا

قابل توجه دانش آموزان سوم ریاضی دبیرستان شهید رجایی

فایل های زیر جزوه کامل شیمی 3 به همراه نمونه سوال تشریحی ونمونه سوال

تستی را با رمز کلاس دانلود نمایید.

                                                                            با آرزوی موفقیت شما

دانلود بخش اول شیمی 3

دانلود بخش دوم شیمی 3

دانلود بخش سوم شیمی 3

دانلود سوالات تشریحی شیمی 3

دانلود سوالات تستی شیمی 3

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 775 سه شنبه 22 اسفند 1391 نظرات (0)

 

نام : بهرام

 

نام خانوادگی : بهرامی

 

نام دبیرستان : ملاصدرا

 

شیفت : یک

 

شعبه کلاس :  04

 

نام دبیر : جناب آقای داریوش سلامی

 

موضوع : موریانه ها و گازهای گلخانه ای

 

صفحه :68

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 541 سه شنبه 22 اسفند 1391 نظرات (0)

 

مونوزونیت

مونزنیت عبارت است از سنگی است تمام بلورین و فانریتی که به صورت توده‌های نفوذی عمیق و همچنین به صورت دایک و سیل و توده‌های نفوذی کوچک دیده می‌شود و از کانیهای زیر تشکیل شده است. فلدسپاتهای پتاسیم (معمولا اورتوز) 25 تا 45 درصد ، پلاژیوکلازهای سدیم (آندزین یا الیگوکلاز) 30 تا 50 درصد و کانیهای فرومنیزین (بیوتیت ، هورنبلند و اوژیت) 15 تا 60 درصد. مونزنیت‌ها شامل سنگهایی است که دارای مقدار مساوی پلا

ژیوکلازهای سدیک و فلدسپاتهای.........

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 842 سه شنبه 22 اسفند 1391 نظرات (0)

 

موضوع تحقیق : جدول تناوبی

نام و نام خانوادگي :

مجتبی کریمی

كلاس:

04

نام دبير :

آقای سلامی

سال تحصیلی 92-91

دبیرستان ملاصدرا

جدول تناوبی عناصر

جدول تناوبی عنصرهای شیمیایی‏، نمایش جدولی عنصرهای شیمیایی بر پایهٔ عدد اتمی، آرایش الکترونی و ویژگی‌های شیمیایی آن‌ها است. ترتیب جایگیری عنصرها در این جدول از عدد اتمی کمتر به سوی عدد اتمی (شمار پروتون‌های) بالاتر است. شکل استاندارد این جدول ۱۸ × ۷ است؛ عنصرهای اصلی در بالا و دو ردیف کوچکتر از عنصرها در پایین جای دارد. می‌توان این جدول را به چهار مستطیل شکست، این چهار ستون مستطیلی عبارتند از:............

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 1331 چهارشنبه 16 اسفند 1391 نظرات (0)

 

                               به نام خدا

                                      محمد حسین رضاپناه

                                      دبیر مربوطه: آقای سلامی                                                    مدرسه ملاصدرا1-کلاس04

                             واکنش پذیری فلزات

فلزهای قلیایی )                              )

 

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 617 چهارشنبه 16 اسفند 1391 نظرات (0)

سختی آب (Hardner) ، اساسا به معنی ظرفیت آن در ترسیب صابون است.

تصویر

 

عناصر ایجاد کننده سختی آب

صابون عمدتا توسط کلسیم و منیزیم قابل ترسیب است، ولی به

غیر از آنها فلزات دیگری نظیر آلومینیوم ، آهن ، منگنز ،

استرانسیم و روی نیز در ایجاد سختی آب شرکت می‌کنند، ولی

از این نظر که دو عنصر اولی در مقادیر زیاد در آبهای طبیعی وجود

دارند، لذا سختی آب بطور عمده بر اساس این دو سنجیده

ه باشد، باید آنها را نیز..........

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 465 چهارشنبه 16 اسفند 1391 نظرات (0)
سلامی (مدیر سایت) بازدید : 836 دوشنبه 07 اسفند 1391 نظرات (0)

وزارت آموزش و پرورش در یک اطلاعیه روز و تاریخ امتحانات مقطع دبیرستان را اعلام کرد.

در این اطلاعیه آمده است که امتحانات از 25 اردیبهشت شروع می شود و قبل از انتخابات ریاست جمهوری 92 هم به پایان می رسد.

برنامه امتحانی سال سوم رشته های نظری

امتحانات سال سوم رشته های نظری بزرگسالان و داوطلبان آزاد از 25 اردیبهشت آغاز می شود و تمام امتحانات در ساعت 8 صبح برگزار می شود.

روز و تاریخ امتحان ریاضی فیزیک علوم تجربی ادبیات و علوم انسانی علوم و معارف اسلامی
چهارشنبه 1392.2.25 قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی  قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی قرآن و تعلیمات دینی -دین وزندگی

شنبه

1392.2.28

حسابان زیست شناسی 2 و آزمایشگاه فلسفه و منطق فلسفه و منطق

دوشنبه

1392.2.30

ادبیات فارسی3 ادبیات فارسی3 ادبیات فارسی تخصصی ادبیات فارسی تخصصی

چهار شنبه

1392.3.1

جبر و احتمال زمین شناسی جغرافیا 2 اخلاق 2

شنبه

1392.3.4

فیزیک 3 و آزمایشگاه فیزیک 3 و آزمایشگاه تاریخ ایران و جهان 2 تاریخ اسلام2
دوشنبه1392.3.6 زبان خارجی 3 زبان خارجی 3 زبان خارجی 3

زبان خارجی 3

 

چهارشنبه

1392.3.8

شیمی 3 و آزمایشگاه شیمی 3 و آزمابشگاه جامعه شناسی 2 جامعه شناسی 2

شنبه

1392.3.11

هندسه 2 ریاضی 3 ریاضی ریاضی

دوشنبه1392.3.13

 

زبان فارسی 3 زبان فارسی 3 زبان فارسی تخصصی زبان فارسی تخصصی
شنبه 1392.3.18 عربی 3 عربی 3 عربی 3

عربی3 

 

دوشنبه

1392.3.20

- - آرایه های ادبی تفسیر و علوم قرآنی

 

برنامه امتحانی پیش دانشگاهی

امتحانات دوره پیش دانشگاهی از روز 25 اردیبهشت شروع می شود و تمام امتحانات ساعت 10 و نیم خواهد بود.

روز و تاریخ امتحان علوم ریاضی علوم تجربی علوم انسانی علوم و معارف اسلامی هنر

چهارشنبه

1392.2.25

معارف اسلامی معارف اسلامی معارف اسلامی معارف اسلامی معارف اسلامی

شنبه

1392.2.28

حساب و دیفرانسیل و انتگرال زیست شناسی عربی ادبیات عرب سیر هنر در تاریخ

دوشنبه

1392.2.30

زبان فارسی زبان فارسی زبان فارسی زبان فارسی زبان فارسی

چهارشنبه

1392.3.1

فبزیک فیزیک ادبیات فارسی فقه و اصول آشنایی با میراث فرهنگی ایران

 

تعداد صفحات : 51

درباره ما
Profile Pic
داریوش سلامی ..................................................................................... کارشناسی ارشد شیمی فیزیک................................................................... دبیرشیمی ناحیه1رشت .......................................................................... .shimisalami@yahoo.com ................................................................ شیمی یکی از مهمترین علوم پایه است که نقش کلیدی در زندگی بشر امروزی دارد و هر جنبه از زندگی ما ارتباط نزدیکی با این علم دارد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به سایت نمره بدهید.
    پیوندهای روزانه
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1015
  • کل نظرات : 183
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 461
  • آی پی امروز : 72
  • آی پی دیروز : 108
  • بازدید امروز : 267
  • باردید دیروز : 414
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 9
  • بازدید هفته : 1,928
  • بازدید ماه : 6,724
  • بازدید سال : 54,135
  • بازدید کلی : 1,546,763
  • کدهای اختصاصی