loading...
شیــمـی سـلــامـــی/ شیمی دبیرستان
آخرین ارسال های انجمن
janalizadeh بازدید : 2769 یکشنبه 19 آبان 1392 نظرات (1)

امیر محمد جانعلی زاده

 

مراحل تصفیه آب

 

مقدمه

آب مورد نیاز به اندازه کافی و کیفیت مطلوب برای ادامه حیات بشری بسیار ضروری است انسانها از همان ابتدا به اهمیت فراوان آب پی برده بودند و تمدنها پیرامون منابع آبی به وجود آمده اند که علاوه بر تامین نیازهای حیاتی قادر به رفع نیازهای کشاورزی و حمل و نقل بوده اند.

انسانهای اولیه از طریق حواس فیزیکی نظیر بینایی و چشایی و بویایی کیفیت آب را می سنجیدند.

خصوصیات آب آشامیدنی

mohamad بازدید : 201 یکشنبه 19 آبان 1392 نظرات (0)

به نام خدا مهدی محمدیاری اقای داریوش سلامی ملاصدرا 06 میان مولکولهای کووالانسی ناقطبی ، تنها نیروهای بین مولکولی موجود ، نیروی لاندن است. ولی نیروهای جاذبه بین مولکولهای کووالانسی قطبی علاوه بر نیروهای لاندن ، نیروهای دو قطبی - دو قطبی را نیز شامل می‌شود. در مواردی که پیوند هیدروژنی وجود دارد، نیروهای بین مولکولی بطور غیر عادی قوی است. از آنجایی که مواد ناقطبی فقط در حلالهای ناقطبی حل می‌شوند، ید که یک ماده ناقطبی است، در تتراکلریدکربن حل می‌شود.

mohamad بازدید : 2268 پنجشنبه 16 آبان 1392 نظرات (0)

به نام خدا                                    مهدی محمدیاری ملاصدرا06 اقای سلامی  عنوان.شیمی چیست؟            

شیمی,شیمی چیست,شیمی چیست؟,دانش شیمی

شیمی چیست؟

 

یکی از یافته‌های بنیادین و جالب دانش شیمی این بوده‌است که اتم‌ها روی‌هم‌رفته همیشه به نسبت برابر با یکدیگر ترکیب می‌شوند. سیلیس دارای ساختمانی است که نسبت اتم‌های سیلیسیوم به اکسیژن در آن یک به دو است. امروزه ثابت شده‌است که استثناهایی در زمینهٔ قانون نسبت‌های معین وجود دارد(مواد غیر استوکیومتری).

یکی دیگر از یافته‌های کلیدی شیمی این بود که زمانی که یک واکنش شیمیایی مشخص رخ می‌دهد، مقدار انرژی که بدست می‌آید یا از دست می‌رود همواره یکسان است. این امر ما را به مفاهیم مهمی مانند تعادل ، ترمودینامیک می‌رساند.

 

طبقه‌بندی علم شیمی

-شیمی محض یا شیمی نظری

درباره شناخت خواص و ساختار و ارتباط خواص و ساختار مواد و قوانین مربوط به آنها بحث می‌کند.

-شیمی عملی یا شیمی کاربردی

راههای تهیه ، استخراج مواد خالص از منابع طبیعی ، تبدیل مواد به یکدیگر و یا سنتز آنها را مورد بررسی قرار می‌دهد.

 

دامنه علم شیمی(شیمی چیست)

بدین ترتیب دامنه علم شیمی در زمینه‌های نظری و عملی فوق‌العاده گسترش حاصل کرد و نقشهای حساس را در زندگی انسان به عهده گرفت.بطوری که امروزه میزان برخورداری هر جامعه از تکنولوژی شیمیایی ، معیار قدرت و ثروت و رفاه آن جامعه محسوب شده و بصورت جزیی از فلسفه زندگی در آمده است.

 

بخش‌های اصلی دانش شیمی عبارت‌اند از:

▪ شیمی تجزیه: که به تعیین ترکیبات مواد و اجزای تشکیل دهنده آن‌ها می‌پردازد.

 

▪ شیمی آلی: که به مطالعهٔ ترکیبات کربن‌دار، غیر از ترکیباتی چون دو اکسید کربن (دی اکسید کربن) می‌پردازد.

 

▪ شیمی معدنی: که به اکثریت عناصری که در شیمی آلی روی آنها تاکید نشده و برخی خواص مولکولها می‌پردازد.

 

▪ شیمی فیزیک: که پایه و اساس کلیهٔ شاخه‌های دیگر را تشکیل می‌دهد، و شامل ویژگی‌های فیزیکی مواد و ابزار تئوری بررسی آنهاست.

سلامی (مدیر سایت) بازدید : 449 چهارشنبه 15 آبان 1392 نظرات (0)

نهمين سمينار سالانه الكترو شيمي توسط انجمن الكترو شيمي ايران در 13 و 14 آذر ماه 1392 در دانشگاه تربیت مدرس در تهران برگزار مي گردد. از اينرو از كليه اساتيد دانشگاه ها، محققين و پژوهشگران، دانشجويان دكتري و كارشناسي ارشد رشته هاي شيمي، مهندسي شيمي، صنعتگران و ساير علاقه مندان به زمينه هاي مختلف الكترو شيمي، براي شركت در اين سمينار علمي دعوت به عمل مي آيد تا ارسال مقالات و ثبت نام خود را از ا مرداد ماه لغايت 15 آبان ماه 1392 در زمينه هاي مختلف محور هاي سمينار از طريق مراجعه به سايت دبير خانه سمينار به آدرس: www.iranecs.ir انجام دهند.

پوستر نهمین سمینار الکتروشیمی ایران

samangolamnia بازدید : 790 چهارشنبه 15 آبان 1392 نظرات (1)

یون ها ازاتم ها به وجودمی آیند.اتم هااین قابلیت رادارندتا الکترون ازدست بدهندوبه یک یون مثبت تبدیل شوندیابالعکس باگرفتن الکترون به یک یون منفی تبدیل شوند.برای مثال درسدیم کلریداتم سدیم یک الکترون ازدست می دهدوبه یک یون مثبت تبدیل می گردد.به یون های مثبت کاتیون گویند.اتم کلرنیز باگرفتن الکترون به یون منفی تبدیل میگردد.بهیون های منفی آنیون می گویند.

005 بازدید : 67 شنبه 11 آبان 1392 نظرات (0)

شيمي

 

نام:امير حسين پور نعمتي

كلاس:05

مدرسه:شهيد نصيري

 

 

شیمی مطالعهٔ ساختار، خواص، ترکیبات، و تغییر شکل مواد است.

شیمی مطالعهٔ ساختار، خواص، ترکیبات، و تغییر شکل مواد است. این علم مربوط می‌شود به عناصر شیمیایی و ترکیبات شیمیایی که شامل اتمها، مولکولها، و برهم‌کنش میان آنهاست.

005 بازدید : 430 شنبه 11 آبان 1392 نظرات (0)

زندگینامه آلفردبرنارد نوبل

نام:امیر حسین پورنعمتی

کلاس:05

مدرسه ی:شهید  نصیری


آلفردبرنارد نوبل در ۲۱ اکتبر سال ۱۸۳۳ در شهر استکهلم سوئد چشم به جهان گشود.
آلفرد نوبل در ۸ سالگی به همراه خانواده عازم روسیه شد. از همان کودکی نشانه‌های علاقه به علوم و به ویژه شیمی در وی پدیدار شد.آلفرد آموخته‌هایش را به شکل خودآموز فراگرفت و هیچگاه در دانشگاه تحصیل نکرد.

sajad01 بازدید : 507 جمعه 10 آبان 1392 نظرات (0)

کاربرد شیمی در زندگی روزمره

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

دبیر:آقای سلامی



مقدمه
«امروز در مسیر خود حتماً وسایل نقلیه ی گوناگونی را دیده ایم. لاستیک چرخهای این وسایل همگی محصول صنعت شیمیایی است. احتمالاً لباسی را که پوشیده ایم از الیاف مصنوعی مانند نایلون، اُرلُن یا داکرون است. غذایی که می خوریم ممکن است در پوشش پلاستیکی بسته بندی شده باشد که آن هم یک محصول صنعت شیمیایی است. اگر برای کنترل عفونت در بدن آنتی بیوتیک خورده ایم در واقع از یک ماده ی دارویی شیمیایی استفاده کرده ایم. پس، هر چیز در زندگی ما به شیمی مربوط می شود»

«چون رشته شیمی تقریباً همه ی جوانب زندگی ما را در بر می گیرد، شیمیدانان به طرحهای پژوهشی متنوعی می پردازند که تنوع آن ذهن را به حیرت می اندازد. بسیاری از شیمیدانان دست اندرکار بیماری هایی مانند ایدز هستند که در حال حاضر غیر قابل علاج اند.

شیمیدانان هم چنین شدیداً درگیریافتن راههایی برای بهبود کیفیت محیط اند. ادامه ی اوزون در استراتوسفر نرساند، خواهد انجامید. پژوهش در باره ی شیمی آب دریا به امکان می دهد تا راههای آبی بسیاری را که طی سالها سوء استفاده و غلظت شدیداً آلوده شده اند، تمیز کنیم.

شیمیدانان با همکاری نزدیک با کارکنان سازمان حفاظت محیط درصدد یافتن روشهایی برای تمیز کردن زباله دانها و محلهای تخلیه زباله هستند که به طور نامناسب یا غیر قانونی باقی مانده اند.»

sajad01 بازدید : 395 جمعه 10 آبان 1392 نظرات (0)

نام عمومی برخی از ترکیبات شیمیایی

نام عمومی 

نام شیمیایی

استن

دی متیل کتن

اسید شیرین

اسید اگزالیک

الکل،آب جو

اتیل الکل

sajad01 بازدید : 442 جمعه 10 آبان 1392 نظرات (0)

ایمنی در آزمایشگاه

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

آزمایشگاه شیمی محلی است که در آن احتمال خطر وجود دارد. این محل محتوی مایعات قابل اشتعال، ظروف شیشه ای شکننده و مواد شیمیایی خورنده و سمی است. با این حال اگر پیشگیری و دقت به عمل آید از یک آشپزخانه خطرناکتر نیست.

sajad01 بازدید : 304 جمعه 10 آبان 1392 نظرات (0)

كمكهاي اوليه در آزمایشگاه شیمی

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

با وجود احتياطهاي لازم ممكن است در موقع كار در آزمايشگاه دست يا قسمتي از پوست بدن در اثر تماس با مواد شيميايي سوخته و يا صدمه ببينند. در اين صورت از دستورات زير استفاده كنيد.

sajad01 بازدید : 385 جمعه 10 آبان 1392 نظرات (0)

یخ داغ تهیه كنید.

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری


بدون تردید هرگاه صحبت از یخ می‌شود همه ما به یاد سرما می‌افتیم اما این بار می‌خواهیم شما را با نوعی یخ آشنا كنیم كه برخلاف یخ‌های معمولی به جای این كه سرد باشد داغ است. سدیم استات و یا به عبارت دیگر همان یخ داغ ماده شیمیایی عجیب و منحصر به فردی است كه شما می‌توانید آن را به آسانی و با استفاده از مقداری سركه و جوش‌شیرین تهیه كنید.

اگر سدیم استات را تا دمایی پایین‌تر از نقطه ذوب آن سرد كرده و سپس آن را به شكل بلوری درآورید یخ داغ تهیه كرده‌اید. از آنجایی كه این فرآیند گرمازاست بنابراین ماده یخی شكل حاصل از آن در نتیجه حرارت آزاد شده در جریان این فرآیند داغ و سوزان خواهد بود. انجماد سدیم استات مایع تا حدی سریع انجام می‌شود كه همزمان با ریختن آن می‌توانید شكل خاصی را به آن بدهید.

sajad01 بازدید : 382 جمعه 10 آبان 1392 نظرات (0)

تهیه اکسیژن از مایع سفید کننده

 نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

گاز اکسیژن به وسیله تجزیه شدن مایع سفید کننده لباس شویی در حضور کاتالیزگر تهیه و با پس زدن آب جمع آوری می شود.

 

روش کار : از عینک ایمنی استفاده کنید . این آزمایش را در زیر هود انجام دهید.

 

۱- یک سیستم جمع آوری گاز سوار کنید . یک ارلن تخلیه بزرگ که از لوله جانبی آن یک لوله خرطومی به ظرف کم عمق پر از آب راه یافته است بخوبی عمل می کند .

 

۲-  ۱۰۰ میلی لیتر از مایع سفید کننده لباس شویی تازه را در ارلن تخلیه بریزید.

 

۳- حدود ۵ گرم نیترات کبالت II) ( [Co(NO3)2] به ظرف واکنش اضافه کنید .

sajad01 بازدید : 379 پنجشنبه 09 آبان 1392 نظرات (0)

تعادل اسید و باز در بدن

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

دبیر:آقای سلامی

غذایی که ما مصرف می کـنیم با اکسیژن ترکیب گردیده و انـرژی تـولید میـکند امـا پـس ازسوختن، غذا تبدیل به یک پسـماند اسیدی شده و وارد جریان خون میگردد. این مواد زائد از طریق تعریق و ادرار دفع می گردند اما همیشه بدن قادر نیست تا با این افزایش اسیدیته مقابله کند. این مواد زائد اسیـدی غالبا از اسیـدهـای چـرب، کـلستــرول، اسید اوریـک، سـنگهای کلیه، فسفاتها و سولفاتها تشکیل یافته اند. تجمع این مواد زائد در بافتهای بدن روند پیری را سرعت میبخشند.

sajad01 بازدید : 38 پنجشنبه 09 آبان 1392 نظرات (0)

صنایع شیمیایی

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

دبیر:آقای سلامی

معرفي رشته

بنابر ضرورت و اهمیت رشته ی صنایع شیمیایی در کشور و با توجه به حجم ذخایر و میادین نفت و گاز و سایر مواد معدنی که پایه گذار و تدوین رشته های ذیربط بوده اند همواره توجه صاحبنظران و متخصصین را به خود مشغول و معطوف داشته است . در همین راستا جهت پرورش افراد متخصص و ماهر و تربیت نیروهای کارآمد در مینه های مختلف صنایع شیمیایی در هنرستان های فنی و حرفه ای این رشته تاسیس شده است . در زمینه های مختلف صنایع شیمیایی هنرستان های این رشته تأسیس شده است .

sajad01 بازدید : 34 پنجشنبه 09 آبان 1392 نظرات (0)

کشف جدیدترین عجایب درباره زمین

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

دبیر:آقای سلامی

 

به گزارش خبرگزاری آد نیوز، حقایق توسط زمین شناسان و باستان شناسان به ثبت رسیده است. 

1-
زمین گرد نیست

sajad01 بازدید : 109 پنجشنبه 09 آبان 1392 نظرات (1)

« پاستور » پدرنانوایی و « تلیه » پدروسایل سرماساز  :

نویسنده: زین العابدین اسدی

کلاس : 01

دبیرستان: شهید نصیری

دبیر:آقای سلامی

شخصی که توانست در صنایع مواد غذایی انقلابی بوحود آورد و بنیان آن را عوض کند، دانشمندی بود که در راه دانش مطلق قدم بر می داشت .  متخصصی که در علم بلور شناسی جستجو می کرد. این متخصص معدن شناس که در سال 1854 استاد دانشگاه لیل شد به شغل تهیه مایعات نوشیدنی که در آن ناحیه زیاد بود ، علاقمند شد. وی موضوع تخمیر مواد غذایی را مورد مطالعه قرار داد . در سال 1857 مقاله مهمی درباره تخمیر شیر انتشار داد و در سال 1858 اکتشافات خود را منتشر کرد . آنگاه اکتشافات متوالی و حیرت انگیز وی به طور خارق العاده ای ادامه یافت و هر کدام ، باعث کشف دیگری شد.  به این ترتیب که ابتدا مسئله موجودات کوچکی که باعث عمل تخمیر می شوند و سپس موضوعی که مانع عمل تخمیر یا باعث کند شدن و یا تند شدن آن می شد ، پیش آمد و همه این ها منجر به اختراع روش « پاستوریزه کردن »  شد . این  دانشمند بزرگ  لویی پاستور است.

sajad01 بازدید : 128 شنبه 04 آبان 1392 نظرات (0)

محقق:زین العابدین اسدی
خطر ذرات معلق درهوا براي سلامتي

نبايد تصور كرد كه تمامي آلاينده‌هاي هوا در حالت گازي هستند، بلكه تعداد زيادي از مواد شيميايي و آلاينده هوا به صورت ذرات معلق در هوا وجود دارند.
البته اين روزها از هجوم انواع گرد و غبارها به كشور خيلي صحبت مي‌شود، اما بهتر است انواع ذرات معلق را كه همواره در كمين سلامتي شماست بشناسيد. به طور كلي به ذرات جامد كوچك و قطرات مايع، ذرات معلق مي‌گويند. ذرات معلق موجود در هوا مخلوطي از تركيبات گوناگون است و توسط منابع مختلف منتشر مي‌شوند. اين ذرات داراي خصوصيات متفاوتي هستند، از آن جمله مي‌توان به شكل هندسي، جرم، غلظت، تركيب شيميايي و نسبت فيزيكي آنها اشاره كرد.

تعداد صفحات : 51

درباره ما
Profile Pic
داریوش سلامی ..................................................................................... کارشناسی ارشد شیمی فیزیک................................................................... دبیرشیمی ناحیه1رشت .......................................................................... .shimisalami@yahoo.com ................................................................ شیمی یکی از مهمترین علوم پایه است که نقش کلیدی در زندگی بشر امروزی دارد و هر جنبه از زندگی ما ارتباط نزدیکی با این علم دارد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به سایت نمره بدهید.
    پیوندهای روزانه
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1015
  • کل نظرات : 183
  • افراد آنلاین : 5
  • تعداد اعضا : 461
  • آی پی امروز : 72
  • آی پی دیروز : 108
  • بازدید امروز : 278
  • باردید دیروز : 414
  • گوگل امروز : 0
  • گوگل دیروز : 9
  • بازدید هفته : 1,939
  • بازدید ماه : 6,735
  • بازدید سال : 54,146
  • بازدید کلی : 1,546,774
  • کدهای اختصاصی