loading...
شیــمـی سـلــامـــی/ شیمی دبیرستان
آخرین ارسال های انجمن
hooman بازدید : 1276 پنجشنبه 25 آبان 1391 نظرات (0)

موضوع تحقیق: و از آب هر چیزی را زنده ساختیم



نام دبیر:جناب آقای سلامی



نام محقق:علی ابراهیمی


اسم مدرسه:شاهد کمیل پسران رشت


سال اول دبیرستان کلاس02

سال تحصیلی92-91

 

أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ
آيا كسانى كه كفر ورزيدند ندانستند كه آسمانها و زمين هر دو به هم پيوسته بودند و ما آن دو را از هم جدا ساختيم و هر چيز زنده‏اى را از آب پديد آورديم آيا [باز هم] ايمان نمى‏آورند .

[منشأ زندگی
سوره انبیاء آیه ۳۰

أَوَلَمْ يَرَ الَّذِينَ كَفَرُوا أَنَّ السَّمَاوَاتِ وَالْأَرْضَ كَانَتَا رَتْقًا فَفَتَقْنَاهُمَا وَجَعَلْنَا مِنَ الْمَاء كُلَّ شَيْءٍ حَيٍّ أَفَلَا يُؤْمِنُونَ
آيا كسانى كه كفر ورزيدند ندانستند كه آسمانها و زمين هر دو به هم پيوسته بودند و ما آن دو را از هم جدا ساختيم و هر چيز زنده‏اى را از آب پديد آورديم آيا [باز هم] ايمان نمى‏آورند .

منشأ پیدایش و خلقت موجودات زنده در قرآن به زیبایی بیان شده است. دراین آیه و نیزدرسوره نورآیه ۴۵ ( وَ اللَّهُ خَلَقَ كُلَّ دَابَّةٍ مِنْ ماءٍ...) به طور صریح منشأ حیات را آب معرفی می نماید.
بعضی از مفسرین منظور از آب را، اشاره به آب باران می دانند و بعضی به آب نطفه که معمولا موجودات زنده از آن به وجود می آیند.
آیات بیان می کند که آب، دخالت تامی در هستی موجودات زنده دارد. بیان این اشارات علمی، عظمت قرآن کریم را نشان می دهد ولی با توجه به اینکه برخی از فلاسفه یونان ( مثل تالس ) قبل از قرآن متذکر شده بودند که اساس هستی از آب است او معتقد بود همه چیز درآب زندگی می کندو اصل حیات درآب تعریف شده است و لذا این مطلب را نمی توان به عنوان اعجازعلمی قرآن مطرح نمود.

علم نیز ثابت کرده و دانشمندان عقیده دارند که منشأ حیات مستلزم بوجود آمدن مولکولهای آلی بوده است که در تشکیل این مولکولهای آلی وجود آب نقشی اساسی داشته است.

براي نخستين بار در سال 1920 دو دانشمند به نام هاي اوپارين، زيست شيميدان روسي و هالدان، فيزيولوژي دان و ژنتيكدان
اسكاتلندي كه مستقل از هم كار مي كردند، مفهوم شكل گيري مولكول هاي آلي مانند قند ها، باز هاي نوكلئوتيدي و اسيدهاي آمينه به طور خود به خودي از عناصر خام ساده تر را مطرح كردند. فرضيه آنها در سال 1950 توسط زيست شيميدانان آمريكايي به نام هاي استانلي ميلر و هارولد يوري مورد آزمون قرار گرفت. اوپارين در نظر گرفت كه مولكول هاي آلي، طي زمان هاي طولاني، در نواحي كم عمق دريا ها به شكل دريايي از سوپ آلي، گرد هم آمده اند. اما پليمر ها در كجا شكل گرفته اند؟ آيا بر اساس مدارك به دست آمده از زمان اوپارين، پليمر ها بر روي سطوح سنگي و رسي شكل گرفته اند و يا بر اساس سناريوي متفاوت ديگر پليمر شدن اوليه اي كه منجر به ظهور حيات شده است، در كف اعماق اقيانوس ها، جايي كه آب هاي داغ و مواد كاني مانند سولفيد هاي فلزات از درون آنها به بيرون فوران مي كنند، به وقوع پيوسته است؟ بر اساس نظريه هاي مختلف، همه موجودات داراي يك نياي مشترك هستند. آیات مورد بحث در دو بخش مورد بررسی قرار می گیرند:

۱- بخش قرآنی ۲- بخش علمی

در بخش قرآنی، نخست باید معناي واژه های خلق، علق، که در فهم بهتر آیه مؤثر است، بررسي شود. در بررسي معني يك واژه در قرآن، ابتدا در بخش معناشناسي تاريخي، دخيل بودن واژه يا اصيل بودن آن تعيين گردد و سپس به معنا شناسي تاريخي واژه قبل از نزول و همزمان با نزول قرآن پرداخته مي شود. به بيان ديگر، تطورات معنايي واژه در طول تاريخ معلوم مي گردد. آنگاه در بخش معناشناسي توصيفي، معناي اصلي (مراد متکلم) با توجه به قرائن کلام – لفظي و معنوي- بيان مي شود. سپس مشتقات واژه در قرآن، وجوه معاني هر مشتق در كاربرد قرآني، مترادف‏ها (يا تضادهاي) هر وجه و مفاهيمي كه در قرآن به واژه مورد نظر اسناد داده شده است، بررسي مي گردد. در گام بعدي، به تفاسير مراجعه و از برداشتهاي مفسران اطلاع حاصل مي شود. در اين بخش، به تمامي آياتي كه به نحوي مرتبط با آيه مورد بحث مرتبط است، توجه خواهد شد.
پاره اي از سؤالاتی که در ارتباط با بخش قرآنی می توان مطرح نمود:

1. فرق ״ خلق ״ با ״جعل ״ چیست؟
2. با توجه به آیه مورد نظر آیا هر چیزی زنده بودنش به آب بستگی دارد و یا همه چیزهای زنده اصلشان از آب است؟
3. چرا قرآن با وجود اينكه مي گويد همه موجودات را از آب آفريده شده اند، باز در آفرينش انسان تأكيد
مي كند كه او را از خاك و گل آفريدم؟ اگر نياي همه موجودات يكي هستند چرا فقط در مورد انسان اين چنين آفرينشي را مطرح مي كند؟
4. منظور قرآن از״ماء״ آیا اشاره به همان چیزی است که دارای فرمول H2O است یا می تواند هر چیز مایعی را شامل شود؟
5. در تفسیر آیه ۳۰ سوره انبیاء وآیه ۴۵ از سوره نور با توجه به روایات چه احتمالاتی در رابطه با تفسیر״ماء ״ مطرح است؟
6. با توجه به اینکه انسان اشرف مخلوقات است و از آب و خاک خلق شده است آیا سایر موجودات نیز مانند انسان از آب و خاک خلق شده اند؟
7. چرا در قرآن فقط درباره آفرینش انسان سخن گفته شده و از نحوه آفرینش سایر موجودات چیزی بیان نشده است؟
8. آیا از دیدگاه قرآن مسئله رتق و سپس فتق آسمانها و زمین سبب به وجود آمدن ״آب״ همان مایه حیاتی شده است؟
9. آيا مي توان گفت كه منظور از كلمه «ماء» در آيه 45 سوره نور «نطفه» است؟ آيا در اين دو آيه (45 سوره نور و انبياء آيه 30)، «ماء» به يك معني به كار برده شده است؟
۱۰. " من " در "من الماء کل شیء حی " به چه معنا می با شد ؟ کدامیک از معانی" من" در اینجا لحاظ شده
است ؟
۱۱.با توجه به آیه ۲۹ شوری آیا این آیه می تواند دلالتی باشد بر وجود آب در کرات دیگر ؟

سؤالات علمی که می توان مطرح نمود عبارتند از:

1. آيا بيان كردن انواع موجودات در آيه 45 سوره نور براي بيان نياي مشترك بين موجودات است؟
2. بر اساس مدارك بدست آمده منظور از آفرينش انسان از خاك و گل آيا همان بوجود آمدن پليمر ها بر روي سطوح سنگي و رسي مي تواند باشد؟
3. آب چگونه بر روی زمین به وجودآمده است؟
4. آیا مسئله ای که قرآن مطرح می کند درباره رتق و فتق آسمانها و زمین از نظر علمی ثابت شده است؟ و آیا رابطه ای با تشکیل آب بر روی کره زمین دارد؟
5. آيا لزوماً آب سرمنشأ حيات است و بدون آن زيستي بوجود نمي آيد و يا آب جزئي كمك كننده براي حيات و زيست موجودات است؟

منبع:http://www.miracleofquran.net/News/ShowNews.aspx?newsID=655

مطالب مرتبط
ارسال نظر برای این مطلب

کد امنیتی رفرش
درباره ما
Profile Pic
داریوش سلامی ..................................................................................... کارشناسی ارشد شیمی فیزیک................................................................... دبیرشیمی ناحیه1رشت .......................................................................... .shimisalami@yahoo.com ................................................................ شیمی یکی از مهمترین علوم پایه است که نقش کلیدی در زندگی بشر امروزی دارد و هر جنبه از زندگی ما ارتباط نزدیکی با این علم دارد.
اطلاعات کاربری
  • فراموشی رمز عبور؟
  • نظرسنجی
    به سایت نمره بدهید.
    پیوندهای روزانه
    صفحات جداگانه
    آمار سایت
  • کل مطالب : 1015
  • کل نظرات : 183
  • افراد آنلاین : 2
  • تعداد اعضا : 461
  • آی پی امروز : 9
  • آی پی دیروز : 152
  • بازدید امروز : 13
  • باردید دیروز : 325
  • گوگل امروز : 2
  • گوگل دیروز : 10
  • بازدید هفته : 416
  • بازدید ماه : 751
  • بازدید سال : 15,471
  • بازدید کلی : 1,606,433
  • کدهای اختصاصی